Amenajari de gradini si spatii verzi in Bucuresti, Ialomita, Dambovita, Arges, Prahova, Constanta, Buzau, Braila, Galati   Home      INTREABA SPECIALISTUL
 

 
 
 

Nume: Ioan Furcoiu, Bucuresti

Intrebare: In ce perioada a zilei este indicat sa irigam gradina?

Raspunsul specialistului: Va recomandam udarea gradinii pe timpul noptii, deoarece temperatura este mai scazuta si impiedica evaporarea apei.

 

Nume: Alin, Bucuresti

Intrebare: La ce inalime trebuie tuns gazonul?

Raspunsul specialistului: Tunderea gazonului se realizeaza in mai multe etape:
1) Prima data dupa insamantare, atunci cand gazonul ajunge la o inaltime de aprox. 10 cm, se tunde la o inaltime de cca. 7 cm.

2) Tunderea de primavara - Dupa iesirea din iarna, gazonul are nevoie de o tundere mai joasa, pentru a ajunge la firele de iarba uscate, care se indeparteaza utilizand un aerisitor de gazon sau  manual, folosind o grebla cu dintii mai lungi.

3) Tunderea in timpul anului se face si la 7-8 cm in perioadele uscate deoarece astfel se reduce pierderea de apa prin evaporare si  la 5-6 cm in perioadele ploioase, pentru a permite uscarea mai rapida a solului.

 

Nume: Claudiu Ion

Intrebare: Am un sistem de irigat si as dori sa stiu daca se iau anumite masuri pe timp de iarna. Astept un raspuns. Multumesc!

Raspunsul specialistului: Cand se apropie iarna, sistemul de irigat trebuie golit de apa, pentru a impiedica inghetul si astfel avarierea.

 

Nume: Rodica, Calarasi

Intrebare: As dori sa stiu cum se tunde gardul viu si cand anume? Multumesc!

Raspunsul specialistului: Tunderea gardului viu se realizeaza in 2 etape:

1) In prima etapa se realizeaza o tundere grosiera pentru a delimita gardul viu

2) In etapa a doua se realizeaza finisajul. Tunderea gardului viu de poate face pe tot parcursul perioadei de vegetatie(aprilie-septembrie), dar de preferat ar fi sa se faca in lunile aprilie si august pentru a nu genera un stres mare plantei.

 

Nume: Radu Poenaru, Dambovita, Targoviste

Intrebare: Prin fundul ghiveciului au iesit radacinile plantei. Trebuiesc taiate?

Raspunsul specialistului: Sub nicio forma! Faptul ca au iesit radacinile prin fundul ghiveciului arata ca planta trebuie sa fie mutata intr-un ghiveci mai mare. Planta trebuie scoasa cu pamant, pentru a nu-i deteriora radacinile, asa incat, daca nu reusiti sa faceti acest lucru, nu ramane decat sa spargeti ghiveciul sau sa-i decupati fundul.  

 

Nume: Aurelia Paun, Ialomita

Intrebare: Cat de des trebuie udate plantele?

Raspunsul specialistului: Udarea se face in functie de planta, depinzand de mai multi factori - temperatura, lumina, sol. Sunt necesare aproximativ 2 udari pe saptamana - din aprilie pana in septembrie, daca temperatura nu depaseste 20°C. Cand avem temperaturi de peste 24°C, udati-le la 2-3 zile. Din octombrie pana in martie, plantele trebuie udate doar o data pe saptamana, cu exceptia speciilor care infloresc in aceasta perioada.

 

Nume: Ion Daniela, Ploiesti
Intrebare:  Putem folosi apa de la robinet pentru udarea plantelor din apartament?

Raspunsul specialistului: Puteti sa o folositi daca nu este foarte calcaroasa. Daca insa apa nu corespunde cerintelor, folositi  un decalcarizant sau cel mai bine apa de ploaie.

 

Nume: Dan Cazanescu, Urziceni, Ialomita

Intrebare: Ce tipuri de plante suporta incaperile intunecoase?

Raspunsul specialistului: Pentru incaperile mai putin luminoase alegeti: Cisus, Fitonia, Singonium, Nefrolepis, Clorofetum, Pteris, Capilaria, Aspidistra

 
 
 
irigatii1
 
 
gradini_1
 
 
irigatii1
 

Amenajari gradini si spatii verzi in Bucuresti - Ialomita - Dambovita - Prahova - Constanta - Calarasi -Braila. Echipa Ozon Gardening va ofera servicii de calitate in amenajarea gradinilor si a spatiilor verzi (amenajare de iazuri, gazonare cu gazon rulouri sau seminte, plantari, mobilarea si accesorizarea curtilor cu foisoare, podete si alte obiecte din lemn sau piatra), precum si sisteme de irigat profesionale, automatizate.

Pe perioada iernii, ne ocupam de dezapeziri si decoratiuni de Craciun in Bucuresti - Ialomita - Dambovita - Prahova - Arges - Calarasi - Constanta - Galati - Braila. Instalatiile si figurinele luminoase pe care le folosim sunt de cea mai buna calitate, putand fi folosite in mai multe randuri.

_____________________________________________________________________________________________

 
MobilaSiDecoratiuni.roSisteme irigatii gradini si parcuri Top66 StatisticiGalerie foto - RoportalDecoratiuni, mobila, proiecte, amenajari case si gradini